fredag 15 juni 2012

House of Hope

Ja nu är det nära att få återse vänner och familjer. Det är inte utan att det finns en känsla av att längta hem, trots att tempen toppar 17ggr (ialla fall i morgon, läs den 16 juni).

I måndags var jag åter ute på the House of Hope. Hemmet drivs av en av EFK:s partners, Thai Lahu Foundation som arbetar primärt med minoriteten Lahu. Det är ett hem för barn vars föräldrar sitter fast i missbruk, sitter fängslade av olika orsaker, eller inte finns i livet längre. Hemmet tar emot barn från 4 år upp till ca 20 år. De får bo där tillsammans med ett team av ledare/vuxna som finns tillhands när de behövs av olika orsaker. På dagarna får de skjuts till skolan och på eftermiddagen och fram till kvällen får de hjälpa till på hemmet med allt från matlagning till att sköta trädgård och ta hand om djur.


Flickornas och pojkarnas boende.


Man försöker vara så mycket självförsörjande som möjligt genom att föda upp höns, grisar, ankor. Man odlar ris och en del grönsaker.Barnen kommer ju från svåra förhållanden och ibland kan det inträffa saker som kräver mycket av personalen i hur man skall hantera och behandla. Men med tanke på hur många barn har haft det så fungerar tillvaron väldigt bra. Från och med i höst kommer jag att vara EFK´s representant på House of Hope och finnas tillhands och hjälpa personalen både personligt och med hemmet.

/Henrik

2 kommentarer:

  1. Låter spännande och meningsfullt. Gott att få något att följa och utveckla under er tid där. Här hägrar scoutläger imorgon. Vi ses i juli nån gång hoppas jag.

    /Peter

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem! Tittar ni in på Urmakaregatan? Om inte annat kanske vi ses på Hönö!
    /Malmering

    SvaraRadera

Bloggintresserade