lördag 2 februari 2013

Konstiga saker

... som man kan göra i det här jobbet som regionledare:

Ge matkorg till myndigheterna:

.
Korgar som står och väntar på att bli utdelade till Immigration och City Hall, två för oss viktiga myndigheter eftersom de hanterar våra visum och arbetstillstånd. Här ger man en fin gåva ungefär vid den här tiden på året för att vårda relationerna. Men jag tycker gränsen är hårfin - och att försöka ge denna gåva INTE samtidigt som man är där i något ärende är inte helt lätt eftersom det är några ärenden varja månad. Vår thailändska medarbetare har fått byta ut korgen med färsk frukt till något mer hållbart eftersom varken jag eller min regionledarkollega Josefin riktigt liksom kommer iväg med de här gåvorna.
Eller ska vi göra så som jag såg häromdagen på Immigration, först lämnar jag över alla gåvorna med frukt till personalen, och sen langar jag fram min visumansökan och pass?!Inspirera folk i Sverige:  

Eller så står man i arkivskrubben och spelar in ett festligt meddelande till en Nepalfest i Sverige på sin mobil -  Josefin gör ett försök att få inspiration.
 

4 kommentarer:

 1. Det är bara att se glad ut och ta seden dit man kommer. Det är aldrig fel att göra andra glada, eller hur?

  /Peter

  SvaraRadera
 2. Var frimodiga! "Gåvor öppnar dörrar och ger företräde hos höga herrar." Ord 18:16 Ni har bibliskt stöd.

  /Peter

  SvaraRadera
 3. Hm - vad kan du vaska fram om mutor?!

  SvaraRadera
 4. Predikarens ord kan kanske vara till viss vägledning. "förståndet förmörkas av mutor" Pred 7:8 eller den lite roligare beskrivningen i Ord 17:8 "Den som ger mutor tror sig ha ett trollspö, vart han kommer har han framgång." Lycka till!

  /Peter

  SvaraRadera

Bloggintresserade