torsdag 16 januari 2014

Hej!

Jo men vi är kvar även om vi blir glesare med att uppdatera oss här på vår blogg.

Idag har vi sålt på skräphög till bil. Den har nog haft alla fel den kan ha och när motorn skar sig i förra veckan så var det tack och hej. Här i Thailand lagar de motorerna för överkomligt pris jämfört med Sverige, men nu har vi fått nog av den. Mindre än en tredjedel av priset vi betalade för bilen för två år sen fick vi tillbaka - men tur att det gick att få något överhuvudtaget! Nu behöver vi hitta något som rullar fram till sommaren. Eftersom det inte går någon lokaltrafik förbi vår mubaan går det inte att klara vardagen utan bil.

Det är fortfarande svalt här, en del säger att det är det kallaste på tjugo år. Men tänk svensk sommar. Vi passar på att använda jeans, strumpor och koftor och sjalar för om någon månad blir man svettig av bara tanken.

Ni kanske följer i nyheterna att det är politiskt oroligt i Thailand. Vi märker inte så jättemycket här i Chiang Mai även om det förekommit en del demonstrationer. En skillnad mot tidigare verkar vara att folk pratar mer öppet om var man står politiskt, eller vad man tycker om regeringen. Det finns väldigt mycket ilska över korruptionen här som är utbredd på alla plan och som inverkar i människors liv mycket påtagligt. Nyval ska hållas i början på februari. Vi får se vart allt tar vägen.

/Helen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade