söndag 16 september 2012

Höst

Jamän, visst kan vi framkalla lite höstkänslor här med. Regn, regn, regn. Vid den här tiden förra året var delar av Chiang Mai översvämmat. Folk säger att det inte blir likadant i år, hoppas det stämmer. Vårt hus har tio par glasdörrar i hela huset, så det är liksom inte gjort för att vara översvämningssäkert. Å andra sidan säger grannar att det svämmande över på alla gator utom just denna här i området. Ja ja, vi får väl se.

Denna vecka började med lössjakt.Ingrid ville också ha samma frisyr som storebror men har släppt den tanken - förmodligen fram tills nästa gång rakmaskinen åker fram. Då får vi väl göra slag i saken. Hon gjorde helt om i detta genusinlägg och satsade istället på kulturellt korrekta skor.

Observera pärlor i klackarna som låter när man går 
Alla ni som haft löss i familjen vet att man blir väldigt nojjig så fort någon börjar klia i håret... Luskam finns inte att få tag på här så det är eftersänt från Sverige. Inför nästa gång.

Ny vecka imorgon!

/Helen

Ps.


 
Utflykt till Hot Springs Sankampaeng. Henrik kollar in de kokta äggen.

 

Dimman från källorna kan ligga tät nu och då. Att lära sig ett nytt språk kan också vara som att hitt igenom dimma ibland. Någon kanske undrar hur det går med thaien. Tja, ibland rätt bra och ibland ....
Jag skulle påtala att min lasagne var kall när vi var ute och lunchade, och sa vad jag trodde var rätt. Servitrisen tittade länge på mig och till slut log hon med hela ansiktet och sa att du måste använda ordet "yenn". Då fattade jag att jag hade talat om för henne att lasagnen fryser....
Dimmigt /Henrik


Bara man kommer någon km utanför stan är det grönt, bergigt och vackert. Här på vägen till San Kampaeng.

2 kommentarer:

  1. Här är det höst. Fullt ös med skola och aktiviteter. Gjorde idag troligtvis årets sista besök vid havet i blåst och regn. Lyckades få tre krabbor till Tims lycka. Två veckor kvar på Fjällmans för min del. Därefter 100% Fiskebäck. Allt gott till er alla!

    /Peter

    SvaraRadera
  2. Noel, vad cool du är i håret! Men du passar ju i alla frisyrer (tycker faster). Men löss är inte så kul... det verkar mycket roligare att gå i skor med pärlor i klacken, eller hur Ingrid!

    Faster längtar efter er!

    SvaraRadera

Bloggintresserade