måndag 14 januari 2013

Väder

Och så rusar vi in i 2013 och plötsligt har halva januari passerat. Hej vad det går.

Svalare har det blivit. En sak man blir varse när man flyttar från Sverige, men fortsätter kommunicera med Sverige, är hur mycket vi svenskar pratar om väder. Vår hälsningsfras motsvarande den engelska How do you do, måste ju vara " vilket väder vi har". Till och med Barnkanalens program Sommarlov i somras hade ständig temperatur-rapport och väderprognos.
Tala om att tidigt inskola oss i vädernoja.
 I den mängd av skype-samtal med Sverige som vi har på kontoret inleds de allra flesta med en väderrapport (från Örebro). Och vi svarar alltid, jaha - här är det; varmt.
Att prata väder har liksom förlorat sitt intresse. Här går det bara från varmt - varmare - hett. Jag vet, det är en lyx att inte behöva tänka på väder och kyla. Jag kan sitta här borta och tycka en massa. Så jag lovar att återuppta intresset när vi ankommer Sverige igen.

Men för att ge en lokal väderrapport: det har blivit svalare. Det betyder 25-27 grader dagtid. Noel går med en nyinköpt luvjacka och myser "i kylan". Man får alltså en helt vriden uppfattning om värme och kyla...

/HelenInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade