onsdag 22 maj 2013

House of Hope

I veckan var jag ute på ett av våra skolhem som vi, Efk, arbetar med. Deras hösttermin börjar nu och det är på sätt och vis ett gott tecken eftersom man säger här att skolan är stängd under den varma tiden. Då tänker jag att eftersom skolan börjar nu så skulle det ju kunna innebära att den varma tiden är över. Det känns inte så!

Under deras sommarlov så åker alla som har en förälder, släkting, eller någon annan som tar hand om dem, hem till deras by och finns där. En del på hemmet åker inte hem alls eftersom de inte har någon som de kan komma till. Jag frågade föreståndarinnan om alla var tillbaka och hon sa att alla utom en liten kille på 6 år, var tillbaka.

Jag frågade så klart varför? Det berodde på att hans pappa just kommit ut från fängelset där han suttit i några år p.g.a. drogmissbruk och droghandel. Han ville nu att pojken skulle stanna hos honom. Det är bara det att han inte på något sätt blivit fri från drogproblem och i den by han bor är detta ett jätte stort problem. Pojken själv ville tillbaka till hemmet men han fick inte. Han var smutsig och hungrig och inte särskilt väl omhändertagen.I helgen hade jag en "workshop" där med barnen, där de fick ge sin syn på hur hemmet skulle behöva för att bli ännu bättre. Vi hade en livlig diskussion i tre timmar och till slut kom vi fram till att hemmet behöver en större budget för att kunna fylla de behov som finns. Detta var ett härligt svar från barnen trots att en del av personalen och föreståndarinnan fanns med.

/Henrik


Dags att åka hem??
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade