onsdag 14 maj 2014

På väg mot avslut

Idag är det precis sex veckor kvar tills vi lämnar Thailand för gott, och fem veckor kvar innan vi lämnar vårt hus. Att sortera, packa saker och väskor, slänga kläder och saker och sälja av möbler i denna tropikvärme som är just nu är en utmaning. Värmen byggs upp under dagen, för att oftast explodera i ett riktigt åskväder och tropiskt regn framåt kvällen. Värmen, den konstanta hettan så här års, är nog den största utmaningen med att bo här. När vi äter frukost halv sju på morgonen är det redan varmt, eller snarare fortfarande; det går inte under trettio grader på natten.

Ytterligare en liten utmaning, men en rätt trevlig sådan, är att vi istället för en katt nu har sju. Hur hände detta?! Ja alltså Sigge skaffade sig damsällskap, Siggelina som vi kallar henne, och hon verkade vara utan hem - i vilket fall som helst så blev detta hennes hem, så då flyttade hon också in här. Sen hade hon helt uppenbart ungar i magen, som hon sedan födde och gömde i ett antal veckor, den sista tiden på vårt innertak. För att göra en lång historia kort så tog hon för en dryg vecka sedan ned alla fem ungarna från taket, så nu är det fem kattungar och två vuxna som hänger runt vårt hus. Så snart dom slutat dia blir det till att hitta hem till alla, sju, katter. Innan vi lämnar huset.

I övrigt mår alla bra även om det naturligtvis är spända och blandade känslor inför att flytta till Sverige. Barnen har sin vardag och sina kompisar här, och med ett liv som kretsar kring skolan och det som händer där. Det är svårt att ta in att många av ens kompisar kommer man nog aldrig att träffa mer.

/Helen

 

2 kommentarer:

  1. Önskar er ett välsignat avslut och en god hemkomst. Ska bli roligt att ha er hemma igen. /Peter

    SvaraRadera
  2. Letade en bild till Henriks artikel och hamnade på en blogg som jag inte upptäckt tidigare. En hel del trevlig läsning! /Stefan

    SvaraRadera

Bloggintresserade