torsdag 18 oktober 2012

Bröllop

Tiden sedan sist har varit hektisk. Det blir mycket jobb just nu i budgettider och annat. By the way så är katterna hos veretinären igen, influensan vill inte ge sig.

Men i dag har jag varit på ett Karen-bröllop några timmars bilresa från Chiang Mai. En av de som jobbar på skolhemmet jag hjälper till på, gifte sig. Faktiskt är det så att de båda jobbat där. De träffades där och sedan blev det som det blev.Bröllopet var uppe i hans by, Huey Nam Yen, kalla vattnets by, som ligger upp mot gränsen till Burma. Vägen dit var oerhört vacker, och byn ligger på en slutning ner mot floden.
Vi var ca 300 gäster som serverades ris, fläskkött, vattenbuffel, fyllda gurkor, och diverse röror. Inte illa att fixa alla denna mat under ganska så enkla omständigheter.

När man promenerar runt i en by som denna ser man ganska klart hur det ekonomiska läger är för varje familj, En del hus är väldigt enkla medan andra ser riktigt bra ut, men hur det än ser ut så finns det en parabol och tv.Bruden är kristen och brudgummen är katolik därför blev vigseln i folketshus i byn. Lite annorlunda mot hur vi gör. Salen utan väggar var väl fyld med hälften av gästerna, den andra halvan stod runt omkring och småpratade så det fanns ett konstant sorl under hela akten. En ganska avslappnad stämmning. Inte så strikt som vi ofta har det. Men gifta blev de och vackert var det.

Sedan förundras man ständigt av trafiken. Såg en ny olycka på vä till bröllopet. En äldre dam hade blivit påkörd av en mindre lastbil. Motorcyckeln låg under bilen och kvinnan låg 20 m bakom, livlös och med en fot som nog inte går att få ordning på, om hon skulle överleva. Massor med folk samlades runt. Det blir väldigt konstigt att köra förbi och fortsätta som om inget hänt. Var hon död, eller medvetslös. Chaufören gick fram och tillbaka på gatan i chock, och visste inte vad han skulle göra.

Jag är glad och tacksam varje kväll att allt gått bra även denna dag.

//Henrik

1 kommentar:

  1. Tack för vackra bilder och tragiska detaljer. Vad är det för skillnad på en katolik och kristen förresten? :)

    /Peter

    SvaraRadera

Bloggintresserade