söndag 11 mars 2012

Hjältar & Hjältar

Nu sitter vi i vår soffa igen efter en helg i Chaing Rai. En helg som kommer att gå till historien som en helg fylld av blandade upplevelser. Om någon sett förra inlägget då vet du att vi bott på en resort (har även blivit medveten om att mycket kan kallas resort här) som är väldigt fin på alla sätt. Detta var den positiva upplevelsen. Skön pool, skön temp, god mat osv.

Men, det finns ett sådant även här, vi upplevde mer av annat slag. I lördags eftermiddag när vi kommit tillbaka till hotellet efter en dag vid ett vattenfall (det skulle bara bli en förmiddagstur men det blev längre) och vi varit vid poolen ca en timme skulle vi duscha och äta. Helen skulle bara hämta ny kläder i väskan som låg på golvet, när hon ropar till och hoppar bakåt. "Det ligger en orm i väskan!". Det hör till saken att innan hade Noel och Ingrid fått var sin leksaksorm. Helen bad mig kolla ifall det bara var en leksak. Jag går fram till väskan och ser att det ligger nåt som ser ut som en orm men är inte säker på dess äkthet. Men i samma sekund tittar jag på fåtöljen som står bredvid och där ligger det två leksaksormar. DÅ inser jag att detta är på riktigt. Vid detta läget har order gått ut till Noel och Ingrid att hoppa upp på sängarna och sitta still, nästa tanke ägnas åt nästa steg. Hur blir vi av med denna varelse i väskan. Samtidigt hoppas man att den skall vara död när man står där och kikar ner bland alla kläder.

Men då kommer vår hjälte när man som bäst behöver honom, Mr Jonas Fållsten, med två käppar och en toffla i högsta hugg. Vid detta läget har nyheten spridit sig runt resorten och även till personalen. Nu får vi publik. Först trodde de oss inte men när de fick se att det var på riktigt blev de minst lika skakade som vi. Jonas började röra runt i väskan varpå ormen sökte sig längre ner bland VÅRA kläder. Det enda positiva i det hela var att den låg i väskan för vi kunde stänga den och bära bort den till en annan säkrare plats.

Där började vi lyfta ur plagg efter plag. "Wow det finns tre stycken", ropar Jonas efter att mina shorts åkt ut och mer av djuret blottats. Efter ett antal plagg till finns det inte många fler platser att gömma sig på varpå den liksom tar satts och hoppar upp i mitt knä.... nej inte riktigt så. Den liksom hoppar ur väskan och försvinner in bland en massa krukor. Det var inte tre men en och det räckte. Den var inte helt liten heller och brun. Mer hann vi inte se.

När vi tömt väskan och vänt den ut och in ett antal gånger fick personalen söka igenom rummet noga. Men när han som sökte igenom rummet rätt som det var hittade leksaksormarna höll han på att svimma, men blev lättad sekunden efter när han insåg att det var leksaker. Dessa är nu slängda. Men ni kan ju fundera på hur det var att släcka lampan den kvällen och försöka sova. Ni behöver inte fundera på vem som var hjälten, det var Jonas. Tack Jonas för ditt stöd och din hjälp.

Idag frågade vi personalen om det är vanligt med orm i rummen. Ja sa de, det kittlar oss så gött under fötterna. Nää det sa de faktiskt inte. De sa att de finns men förekommer inte ofta. Fantastiskt att just vi fick vara undantaget.

Men det är skönt att vara tillbaka i sin soffa i Chiang Mai. I morrgon är en ny måndag, en ny vecka.

Detta inlägg kan inte kryddas av bilder.

//Henrik

1 kommentar:

  1. Äventyr av detta slag är en del att livet som missionär. Gott att det gick bra. Vi hade Akkha-ungdomar på gatan som tog itu med kobran som visade sig i vår trädgård. Men att hitta den i väskan är snäppet värre!

    Själv har jag bara sett några daggmaskar idag när jag grävt bort mossa i trädgården. Våren har nu börjat visa sig och i helgen fick alla fruktträd sig en rejäl avhyvling. Jag roade mig med att köra ner alla grenar i en flismaskin.

    Nu väntar en ny vecka och nya begravningar för min del. Övriga familjen är nu fullt frisk och alla ska iväg på sina håll. Ha en välsignad vecka!

    /Peter

    SvaraRadera

Bloggintresserade