söndag 4 mars 2012

Olyckor

Skype är världens bästa grej! När det funkar alltså.

Hursomhelst - denna vecka har tre personer i vår bekantskapskrets varit med om mer eller mindre allvarliga motorcykelolyckor. Två som kunde slutat illa med som mest resulterade i blåmärken och skrubbsår, och en allvarlig som ledde till inre blödningar i huvudet.

Idag när vi var ute och åkte behövde vi stanna till för att kolla kartan. Vi stannade till på ett mindre smart ställe, strax efter en kurva, men det var lugnt och ganska lite trafik (om man ska ursäkta det).

Men så händer det. När vi står där och letar på kartan så ser jag i backspegeln att en motorcykel kommer i ganska hög fart. Han kör utan hjälm och med en cigg i handen. När han får syn på vår bil tvärbromsar han så hårt att mc:n får sladd och åker i gatan, och han under den. Vi springer ut och kollar och Henrik går med honom för att kolla hur det gick. Han verka lite snurrig och irriterad på oss först, knäna är skrubbiga. Men sen är han kanske inte så illa däran ändå - ciggen hänger ju kvar i handen hela tiden. Efter några minuters småprat (Henriks specialitet) verkar allt OK. Och vi kör vidare.

Men det händer så lätt.

Tydligen gäller hjälmtvång endast för den som kör motorcykeln. Så då kan det se ut så här:
/Helen

3 kommentarer:

  1. OJ oj, vad skall man säga! Motorcykel funkar bra när minstingen är stor nog att stå på sadeln... Ser nästan ut som på Fotö, förutom att föraren på bilden har hjälm.

    SvaraRadera
  2. Känns bra att Viggen klara sig;)
    Helt rätt Gustaf, oftast inte mc, men illa nock...

    SvaraRadera

Bloggintresserade