tisdag 10 januari 2012

Framme

I lördags kväll landade vi. Dagarna hittills har varit fyllda av praktiskt fix, billetande men också en hel del lek. Poolen har vi hunnit med två gånger redan och idag besökt vi en lek- och djurpark i utkanten av stan. Och det visade sig att lek- och buslandet även hittat till Chiang Mai! I Sverige är vi lite bortskämda med öppna, barnanpassade ytor - här blir man väldigt tacksam över ett lek- och busland där barnen kan springa fritt och härja i en sval inomhuslokal.

Imorgon ska vi träffa personal på Noels för/skola, Chiang Mai International School. Redan första dagen var vi där och tittade på byggnader och lekplats. Vi är alla lite spända över detta. Hur mycket "svensk" inskolning kommer de att tillåta tex? Noel börjar bli nyfiken på de två nya språken och frågar mer och mer efter vad olika saker heter på thai och engelska. Särskilt meningen "rör mig inte" är användbar i ett land (och världsdel) där man gärna vill klappa och hålla på med barnen. Ingrid är också helt inställd på att hon ska börja i förskola, tidsperspektivet där är lite längre bara... hon får inte börja förrän i september då hon fyller fyra. Gissar att hon kommer att vara rejält laddad att börja då.

Vi bor nu tillfälligt i en liten tvårummare fram tills på söndag, då vi får flytta in i huset. Idag var vi där och tittade. Det är stort, ljust och fint och vi ser verkligen fram emot att få flytta in där. Vi vill ju så gärna fixa liiiite med huset:-) så vi kommer att måla om några av sovrummen innan vi flyttar in, men i övrigt är allt helt ok. Det känns verkligen som ett hus att trivas i. Området ligger strax utanför själva innerstan men ändå inte långt till kontoret.  Inte förrän vi flyttar in och gör oss hemmastadda där kommer vi nog att förstå att vi ju flyttat hit på riktigt.2 kommentarer:

  1. Gott att höra om er landning. Kan faktiskt tänka mig in i hur det känns. Här har vardagen kommit igång denna vecka med dagis, förskola och jobb. Önskar er allt gott dessa första veckor av landning. /Familjen på Flundregatan

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att ni kommit fram och att det verkar ha gått så bra. Huset ser ju fantastiskt fint ut vad man kan se from here.
    Mycket att "fixa" med nu antar jag men det blir spännande att höra om för/skola etc. och alla möten/upplevelser som väntar. Här snurar det på...fredag med Skavlan på TV... /Gustaf

    SvaraRadera

Bloggintresserade