fredag 20 januari 2012

Fredag

Fredagsmys är internationellt så det har vi haft här ikväll, och tittat på Toy Story 3 för vilken gång i ordningen...

Vi har haft ett par dagar av plock, flytta runt och ta bort möbler, och inte minst olika inköp. Men också nätter av råttbesök. Det kan man ju ha hemma i Sverige också utan tvekan, men här, så här i början kanske man känner sig lite mer utsatt eftersom man inte vet om det alltid brukar vara så här. Kommer råttorna att springa och jaga varandra på innertaken och gnaga i vårt sovrumstak varje natt? Dom låter inte så små heller - vi vet ju vilken storlek dom kan ha här. Det är ett stort tak och många hål. Några gubbar har varit här och lagt ut gift så får vi se hur det blir i natt. Som tur är har vi inte sett dom inomhus ännu.Den här fina inbjudan kom den danska familjen och överlämnade idag: "do you won´t to eat (Cinnamon) weth us tomorrow?" 

De har bott här i fem år och har de senaste åren bara haft en annan dansk familj att umgås med och inte känt några andra skandinaver. I december åkte den andra danska familjen hem, så vår flytt hit på gatan var en positiv överraskning. Funderar på hur enkelt man tar kontakt så här barnfamiljer i samma situation. Båda är i främmande miljöer där både barn och vuxna ibland behöver det välbekanta.

Sara i familjen passade också på att varna oss för att ha dörrarna öppna så som vi har. Möss, råttor och ormar helt enkelt. Gick och stängde direkt. Ett viktigt inköp har också varit att hitta rätt sorts myggskydd. Här är det myggen på dagtid som är viktiga att skydda sig emot eftersom de kan bära på dengue feber. Älskar kryp.

Tack för hälsningar här på bloggen och på fejjan. Barnen tycker det är väldigt intressant att höra vilka som skrivit "på datorn" till oss.

3 kommentarer:

 1. Så härligt att höra om den danska familjen! vilken gåva att ha dem i närheten! Då får ni väl hänga med dom när vi åker till Köpenhamn ENSAMMA!!!!:) Vida o Alva fredagsmsyser och kollar på Ice age!:)Tilda är på disco! Carl-johan skrattar och jag tänker bara på den goda kakan i kylen som inte bör ätas! Vi saknar ju er mycket men är så glada för er och att ni verkar ha det bra! Kan du maila eran eller kontorets adress, dit man kan skicka brev helt enkelt! Stor kram till er alla

  SvaraRadera
 2. Här är det också lite mys. Hittade gammal körsbärspaj i frysen. Glass och vaniljsås till det. Bonus ikväll är besök av Mormor som passar på när Sune kollar på Frölunda-Modo. Hur har ni det med myror? Det var i längden värsta "plågan" för oss. Skulle det funka att skypa imorgon? Hur många timmar före ligger ni?

  SvaraRadera
 3. Eddie Liss
  Hej Noel! Hur har du det, hur mår du? Jag saknar dig, vill du komma på mitt kalas. Kan du komma hit nu!
  Dagis är bra och dåligt.
  Kram Eddie

  Sixten Liss
  Hej Ingrid! Dagiset tackar.
  Kram Sixten

  SvaraRadera

Bloggintresserade