torsdag 26 januari 2012

Jobbstart

Ja, vad ska man säga om hur det är när man introduceras till ett nytt jobb. Det är intensivt.


Här är EFK/Interacts regionkontor för Asien. Det är inhyst i ett våningshus med lägenheter och en del andra liknande organisationer runtomkring. Här jobbar förutom jag (Helen) och Josefin, min närmsta kollega som också börjar som regionledare, ytterligare fem svenskar (om jag räknat rätt) och två thai. I hela Asien finns ett tjugotal anställda. 

Tack vare goda råd från min vän Karin har vi verkligen inpräntat ordet "toilet" hos Noel. Det sitter, liksom några andra ord och fraser. Han är själv i förskolan några timmar varje dag, men Henrik får finnas på skolområdet som en trygghet. Det får ta sin tid. Idag ville Noel inte äta vare sig lunch eller snack - då har han ju en syster som gladeligen sätter sig tillsammans med de andra barnen och äter i hans ställe. Man kan undra vem som egentligen håller på att skolas in.Ja jag vet att det är JÄTTEklassisk bild av nu har vi flyttat utomlands men vi har Kaviar i kylen. Men jag ville bara säga Tack tack Esbjörn för Kaviar, lingonsylt och tidningar. Vi var tvungna att landa och va ett tag innan vi insåg vad man kommer att sakna. Kylskåpet avslöjar också att vi har lite dyrare västerländska matvanor istället för billiga thai. Men man vill ju att barnen ska äta lite mer än ris och ketchup om dagarna.

------------

Detta är ju en blogg om vårt liv här. Men VILKEN spännande politisk helg i Sverige det blir! 


1 kommentar:

  1. Hej! Gillar kylskåpsbilden. Det är inte mycket till inskolning och startsträcka ni får. Rätt in i allt nytt. Men det är väl inget att hålla på. Ett plåster ska dras snabbt, då gör det minst ont... Vi var inne på en av våra tahailändska vänners hemsida tidigare idag och kände då att man lätt saknar vissa saker. Njut av denna tid då allt är nytt och ni ser med fräscha ögon. Här är det fortsatt minusgrader. Kanske blir lite pimpelfiske på Kåsjön efter gudstjänsten på söndag? Lev väl!

    SvaraRadera

Bloggintresserade