torsdag 9 februari 2012

Fågelholk

Om någon vill se en livs levande fågelholk, den finns bara i ett enda ex i Chiang Mai, kan ni komma till Walen School of Thai kl 10.00 i morgon. Då sitter den där, uppsatt i en skolbänk. Jag, Henrik skall börja läsa thai. Jag får väl försöka hitta på en anordning som gör att jag inte kommer så iq befriad ut. Jag skall hoppa in i en klass som kommit halvägs in i första grundkursen. Spelling handlar det om. Inte stavning som vi tänker utan man lär sig ordens olika tecken som alfabetet består av. Ja det gäller att stänga munnen så inga konstiga fåglar flyger ut. Då kan det bli jätte dumt. Jag återkommer i ämnet.

Annars blåste jag åter liv i en gammal ungdomsdröm idag, den att bli tennistjärna. Det var en blandad upplevelse. Efter en kvart var jag helt slut och letade efter befrielse i armbandsuret, 45 min kvar. Efter en halvtimme kippade jag efter luft. Som tur var hade tränaren (man kan hyra bana med tränare om man inte har någon att spela med) en hel vagn full med bollar så jag försökte så gott det gick att sprida ut dem så mycket som möjligt på hans planhalva. Sista 30 min stapplade jag mest runt och spred bollar över hela banan. Men det var kul, nästan hela tiden.

Nu sitter jag med en svullen fot i högläge. Jag trampade snett och vek foten under mig. De yttre ledbanden eller om man bara har ett, vet inte så noga. Men ont gör det, det vet jag. Ja så kan det gå om man inte lever i verkligheten, alltså tror på det omöjliga, att bli tennisstjärna.

2 kommentarer:

Bloggintresserade