måndag 13 februari 2012

Vardag

Älskade, hatade vardag. Ibland vill man bara fly vardagen och ibland vill man bara hitta en vardag. Nu börjar vi i alla fall hitta vår vardag här. Just ikväll har jag precis kommit hem från en mycket trevlig senmiddag med min kollegor Josefin och Matilda. Matilda jobbar som informatör för EFK. Senaste månaden har hon rest runt i Asien och besökt projekt och imorgon reser hon hem till Sydafrika där hon bor. Besöker ni Chiang Mai, så besök The House!

Men så här började morgonen, som alla vardagsmornar:

Breakfast 7am at Richard´s
Frukosten blir inte roligare för att den äts i Thailand, jag lovar...
Alla glas och muggar ni ser i bakgrunden är inte sånt som vi hunnit köpa på oss, de tillhör huset.

Avfärd strax före åtta till kontor, dagis och nanny. Eftersom det inte är helt lätt att ta sig hem från kontoret om dagarna - det finns ingen kommunaltrafik, man får förlita sig på dyra tuktuks - så är tanken att jag ska börja cykla. Närsomhelst faktiskt!

Morgontrafik

Tvekar dock lite på om det är hälsosamt eller en hälsorisk att cykla i trafiken här. Och när man tittar på den här bilden ser man att det inte är helt självklart var det är tänkt att man ska cykla. Nä precis, det är ju inte tänkt att man ska cykla... Men det går inte att fortsätta betala dyra tuktuks hem så any day now.

Jag hoppar av vid ett trafikljus och Henrik fortsätter vidare med barnen. Först med Noel till CMIS, där han nu klarar sig helt själv hela dagarna och verkar ha accepterat den en och en halv timma (!) långa vilan. Därefter med Ingrid till residens Fållsten där hon delar nanny pi Noi med Bertil och Tage.

Tisdagar och torsdagar kommer Henrik att åka vidare till språkskolan. Han hoppar in i en kurs som redan börjat, så det blir en del inläsning för honom nu i början för att hinna i kapp.

En vardagslyx är att få äta lunch tillsammans med Ingrid. Eftersom kontoret bara ligger tre minuters promenad därifrån köper någon av oss oftast med lunch och så äter vi ihop där hemma.

Idag har Noel genomgått en så kallad assessment på dagis. Man kollar vad han kan och förstår för att utvärdera om han är mogen nog att gå vidare till Kindergarten i höst, motsvarande förskoleklass.
Inga problem enligt fadern.


Noel tillsammans med sin fröken Ms Kate
Lika vardagströtta barn och vuxna här som hemma. Ikväll har jag för första gången sen vi flyttade hit hunnit gå en kortis på nattmarknaden, men annars blir det verkligen inte många kvälls aktiviteter.

Tjugo över elva, så Gonatt!
/Helen

1 kommentar:

  1. Frukost MÅSTE vara roligare att äta i Thailand...på Fotö är det snö... Ha en glad allahjärtansdagdag...

    SvaraRadera

Bloggintresserade