onsdag 1 februari 2012

Från klarhet till klarhet

Ja nu kan det inte vara fel eller på låtsas. Nu måste det vara sant. Pappa har gått om mamma i matlagningskunnande... I alla fall är det så när Ingrid ger sitt omdöme om kvällens chilliconcarne. Den blev god, det kan till och med jag hålla med om, men att den skulle få såna recensioner kunde inte ens jag ana. "Mamma, du kan inte laga god mat längre som pappa, du kan inte få igång elden." Vi lagar mat på gasspis här. En treåring har alltid rätt.

Noel tyckte också om det. Han frågade mig efter kvällsduschen om min favoritmat i Thailand. Jag sa "PizzaMania"...... Ett pizza ställe inte långt härifrån som gör/säljer väldigt goda pizzor. Kan va gött med lite annat än ris och kyckling i oändliga former men som för det mesta mynnar ut i nått liknande. Men jag tycker om det thailändska köket, tro inget annat. Men Noels favorit, idag i alla fall, var pappas chilliconcarne och PizzaMainia. Inte illa. Så ikväll kan jag luta mig tillbaka med ett leende.

Sen så har jag blivit utsedd till att va Sveriges representant i kommittén för planeringen av den internationella dagen på Noels skola, Chiang Mai International School, CMIS. Ingen annan hade tid så det fick bli jag. Det finns ingen hejd på vad man från skolan tycker att det skall va med på en sådan här dag. En del ordnar mat för ca 500 pers, nationell mat. Fast det vet inte amerikaner vad det är hos dem. Jag trodde att de skulle ha hamburgare eller nått liknande. Men det visar sig att de hade pizza förra året. Jag försökte hålla tillbaka min förvåning men kostade på mig ett förvånat fniss, så där lagom högt. Ville inte skämma ut Sverige. Men jag viskade till en ljushyad kvinna brevid som jag trodde var britt, att kommer inte pizza från Italien? Hon tittade på mig men sa inget. Hon var väl britt, eller...... Pratade inte mer med henne.

Sedan skall de va kulturella danser, kläder, lekar och annat nationellt. Vi får väl försöka hitta några vikingahjälmar och peruker med röda flätor, i kombo med blåa shorts och gul t-shirt. Detta tillsammans med små grodorna kommer nog hålla de flesta på lagom avstånd från Sverige monter.

Ja så kan en dag i Thailand vara. Den kan rymma allt.
/Henrik

1 kommentar:

  1. Ser man på! Klasspappa och projektledare på en och samma gång. Kul att få några rader från dig. På lördag blir det skridskoåkning och pimpelfiske på Kåsjön för vår del. På jobbet är det fullt upp för mig just nu. Det beror på kylan säger de som kan branschen. Ha det bäst!

    SvaraRadera

Bloggintresserade