onsdag 15 februari 2012

Talaat Ruamchok/Ruamchok market

Väldigt nära vår "mubaan", det vill säga vårt område (tänk Utby), finns en väldigt trevlig marknad. Allt säljs där. Den ligger för övrigt alldeles intill stans mest moderna supermarket, Rimping. På Rimping ligger maten väldigt trevligt upplagd och det spelas klassiskt i högtalarna. Trevligt men dyrt, men allt man behöver och längtar efter (utom kaviar) finns där.

På Ruamchok finns också allt men kanske inte allt man längtar efter. Försöker att ha ett öppet sinne för att smaken är olika.

Noel kollar in thailändska snacks
Det är vad det ser ut att vara

Men man kan faktiskt köpa helt "vanlig" thaimat också.


Mängders med olika sorters ris finns här

Fisk i hjärtform


Henrik väljer dom finaste potätrarna

Min kollega Watsa, som är lahu, rekommenderar "monkey soup" om man inte mår bra. Och hon äter allt på apan. Och fast det vänder sig i magen så försöker jag, verkligen försöker, att tänka. Det ÄR olika här i världen.Noel är den enda av oss som klarar av att stå kvar här och titta. Vi lite känsliga kanske. Men vår kvällsmat idag blev sticky rice och grillad kyckling direkt från marknaden. Ett säkert familjekort!

/Helen

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är så spännande att läsa om hur ni har det! Barnen här pratar mycket om Noel! Har ni kvar mailadressen till den gamla förskolan? Det skulle vara det bästa sättet för oss att hålla kontakten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena! Va roligt att höra från dig! Henrik har försökt att maila på adressen han fick, men det funkade inte. Kan ni maila till henrik.richard@interact-asia.org så får han rätt adress? Tror Noel verkligen skulle uppskatta att höra från er! Hälsningar till Marie och Kicki också från oss, och till alla kompisar! /Helen

   Radera
 2. men huvvaligen. ar det ormar? maste ta mig dit nar jag kommer sen.

  nadine

  SvaraRadera
 3. Oj, jag hade nog valt den riktiga affären, där hade jag letat efter ekologiska varor...

  SvaraRadera
 4. Nu blir jag riktigt sugen på allt det ni får uppleva. Vilken lyx med en marknad så nära. Enjoy! Själva fick vi nöja oss med thaimat från Åkeredsrondellens hak igår. Helt ok men ändå inte på riktigt. Här är det fortsatt sportlov och ännu en fin pimpelfiskedag is wasted på jobbet...

  SvaraRadera
 5. Ser ut att vara en välsorterad Snacks avdelning säkert lika krispigt som OLW!
  Jag hade också gått på Potätrerna dock, och riset som Noel verkar ha i påsen...

  SvaraRadera
 6. Jag kanske skall tänka om efter att ha frågat min Thai kollega här.
  Skalbaggar: "Den är väldig god" man blandar med chiliåaté+starka kryddor.
  Larver: "Ja, den har mycket protein"
  Ål: "Den äter jag inte"
  Ja, dåså, låter som baggarna vinner detta rejs!

  SvaraRadera

Bloggintresserade