lördag 18 februari 2012

Internationellt


Igår var det stor internationell dag på Noels skola CMIS. Alla länder som representeras på skolan ombeds att föra fram sitt land på bästa sätt. Det finns i stort sett inga begränsningar för vad man kan göra. Allt ifrån att hänga upp sin flagga någonstans till att ha en stor monter som framhäver sitt land med matlagning och tävlingar.

I år, denna dag återkommer vartannat år, gjorde vi, Sverige, vad vi mäktade med och det blev faktiskt ganska bra. Denna dag planeras i detalj månader i förväg. Varje land som har en monter får hålla eleverna där i max 8 minuter, absolut inte mer.

Sveriges monter


Dagen började kl 10.00 med att de första eleverna går runt till de olika länderna och lär sig något, eller i alla fall får reda på något som de kanske inte visste innan. Efter första klassen matar det på fram till 11.30 med klasser tills alla elever på skolan varit runt till alla länder. Då börjar serveringen av mat från de olika länderna, alla hade inte mat. Det blev inga köttbullar i år. Men USA serverade pizza för fullt.

Sedan fortsatte paraden med alla länder som tågar in likt OS med sin flagga först in på skolans basketarena.

Skolans studierektor i kilt. Noels dagisklass leder paraden med FN-flaggan.
Nej Noel ville inte gå med.

Där blev det sedan en kulturshow med dans och annan kulturell förbrödring.

Vi i Sveriges monter gjorde en frågetävling med diverse frågor där vi försökte framhäva vårt fina land och ge USA en liten känga. En fråga handlade om vad som var en svensk skapelse, med alternativen HD-motorcyckel, Cocacolaflaskan, Golden Gate bron. Många gissade faktiskt på HD´n men det är flaskan. Tänk att vi format denna amerikanska ärkesymbol. Fantastiskt.

När vi åkte hem var vi trötta och nöjda över en väl genomförd dag till de svenska färgernas ära.

Man kan tycka att det är lite overkill - samtidigt roligt med så mycket mångfald.

Luften är inte alltid så bra här i stan och skolan rapporterar luftföroreningarna varje dag. Både igår och idag har det varit riktigt "smoggigt". Frågan är vad man ska göra med den informationen, stanna inne, använda munskydd?



/Henrik

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Jag är övertygad om att du och Noel presenterade vårt rike med den äran. När vi hade en liknande dag på basen bjöd vi alla på dammsugare.

  Tack för ert flitiga bloggande. En ljusglimt i vardagen för oss här hemma.

  /Peter

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen! Tack för Ert bloggande, suveränt! Presentera Sverige på 8min sharp det är strongt jobbat! Kul frågor med allt från fotboll till Kingen av the Swedish forrest :-) Här hemma tittar våren frfam runt knuten och vi laddar för Sportlov.
  Hare bra!
  /Gustaf

  SvaraRadera

Bloggintresserade